Download our Android app to get updates on your mobile

General Knowledge - Sports - Questions and Answers (Important GK Questions)

General Knowledge - Sports - Questions and Answers (Important GK Questions) SET 1
  1. Former Australian captain Mark Taylor has had several nicknames over his playing career.
    Ans:Tubby, Stodge and Helium Bat

  2. Which was the 1st non Test playing country to beat India in an international match?
    Ans:Sri Lanka

  3. Track and field star Carl Lewis won how many gold medals at the 1984 Olympic games?
    Ans:Four

  4. Ravi Shastri play for
    Ans:Glamorgan

  5. Who was the first Indian to win the World Amateur Billiards title?
    Ans:Wilson Jones

  6. Who is the first Indian woman to win an Asian Games gold in 400m run?
    Ans:Kamaljit Sandhu

  7. Kapil Dev play for Which County Teams?
    Ans:Northamptonshire & Worcestershire

  8. When was Amateur Athletics Federation of India established??
    Ans:1946

  9. Who did Stone Cold Steve Austin wrestle at the 1998 edition of "Over the Edge"?
    Ans:Dude Love

  10. Ricky Ponting is also known as what?
    Ans:Punter

  11. How long are professional Golf Tour players allotted per shot?
    Ans:45 Seconds

  12. The NBA player scored 8 points in the final 7 seconds of a game to lead his team to victory
    Ans: Reggie Miller

  13. The match between India and Pakistan at Jaipur on 02-10-1983, Which new rule was introduced?
    Ans: No-balls & wides were debited to bowlers analysis

  14. The first hang gliders to be flown were flown in...?
    Ans: 1800s

  15. Anil Kumble play for?
    Ans: Northamptonshire & Leicestershire

  16. The nickname of Glenn McGrath is what?
    Ans: Pigeon

  17. Mark Waugh is commonly called what?
    Ans: Junior

  18. India won its first Olympic hockey gold in...?
    Ans: 1928

  19. How many times did Geet Sethi win the lBSF World Billiards title?
    Ans: 3

  20. In which year did Milkha Singh win the first National title in the 400 m race?
    Ans: 1957

  21. Who won the 1993 "King of the Ring"?
    Ans: Bret Hart

  22. What NHL goaltender has the most career wins?
    Ans: Grant Fuhr

  23. What Major League Baseball player holds the record for all-time career high batting average?
    Ans: Ty Cobb
  24. What Major League Baseball player holds the record for all-time career high batting average?
    Ans: Brian Lara

  25. Who was the 1st ODI captain for India?
    Ans: Ajit Wadekar

  26. Where did India play its 1st one day international match?
    Ans: Headingley

  27. India reached the final of the Davis Cup for the first time in...?
    Ans: 1966

  28. The Asian Games were held in Delhi for the first time in...?
    Ans: 1951

  29. Mohammad Azharuddin play for County Team?
    Ans: Derbyshire

  30. Which county did Sunil Gavaskar play for?
    Ans: Somerset

  31. The 'Dronacharya Award' is given to...?
    Ans: Coaches

  32. which Indian state did the game of Polo originate?
    Ans: Manipur

  33. Which cricketer died on the field in Bangladesh while playing for Abahani Club?
    Ans: Raman Lamba

  34. Which of the following is a Manipuri version of Hockey?
    Ans: Khong Kangjei

  35. Which county did Javagal Srinath sign for in 2003?
    Ans: Durham

  36. Which county did Sachin Tendulkar play for?
    Ans: Yorkshire

  37. Where did the 1st ODI match was played in India?
    Ans: Ahmedabad

  38. Who had a torrid time with Lancashire in 2000?
    Ans: Saurav Ganguly

  39. What is the name of the person that controls a football match?
    Ans: A referee

  40. Former Australian captain Allan Border was sometimes known as "Captain Grumpy". What was his other nickname?
    Ans: AB

  41. The Indian football team made its first appearance at Olympics in...?
    Ans:1948

  42. Who was the first captain of Indian Test team?
    Ans: CK Nayudu

  43. Pravin Amre and Vinod Kambli played for which province in South Africa?
    Ans: Boland

  44. Which football hero was nicknamed "The Sundance Kid"?
    Ans: Jim Kiick

  45. Which country won the Cricket World Cup in 1999?
    Ans: Australia

  46. Who did The Rock beat to win his first WWE Title?
    Ans: Mankind

  47. The name Kunjarani Devi is associated with...?
    Ans: Weight Lifting

  48. In what year was the first international cricket match held?
    Ans: 1844 between Canada and the USA

  49. How many gold medals have been won by India in the Olympics so far?
    Ans: 9

  50. Which English county did batting sensation Virender Sehwag join in the 2003 season?
    Ans: Leicestershire

  51. Who has scored the most Test hundreds ever?
    Ans: Sachin Tendulkar

  52. When was the first cricket Test match played?
    Ans: 1877

  53. Who beat Duke in the Great Alaskan Shootout Finals in 1998?
    Ans:University of Cincinnati

  54. 'Dizzy' is the nickname of what Australian player?
    Ans: Jason Gillespie

  55. Who is the highest wicket taker in Test cricket?
    Ans: Muttiah Muralitharan

  56. Which county signed Yuvraj Singh to play for them in 2003?
    Ans: Yorkshire

  57. Which county did the outspoken Spin great Bishen Singh Bedi play for?
    Ans: Northamptonshire

  58. Who was the first Indian to win an individual medal in Olympics?
    Ans: K.D.Jadhav

  59. With which sport is the 'Choudhury Trophy' associated?
    Ans:Circumnavigation of the earth by car

  60. The nickname of wicketkeeping great Rod Marsh was what?
    Ans: Bacchus

  61. Who was the 1st president of BCCI ( Board of Control for Cricket in India )?
    Ans: R.E. Grant Govan

  62. How many gold medals did P.T.Usha win in the 1986 Seoul Asian Games?
    Ans: 4

  63. Who has scored the most runs in a single First-class innings?
    Ans: Brian Lara

  64. Which batsman started his international cricketing career at the age of 16?
    Ans: Sachin Tendulkar

  65. How many wickets did Yograj Singh take in his 1st ODI match?
    Ans: 2

  66. Who made his Test debut alongwith Salil Ankola in the same match?
    Ans: Sachin Tendulkar

  67. What is the middle name of Rahul Dravid?
    Ans: Sharad

  68. What is the middle name of Akash Chopra, a Delhi batsman?
    Ans:Shyamlal

  69. When did Sachin Tendulkar make his Test debut?
    Ans: 1989

  70. Who was named India's Cricketer of the Century by Wisden?
    Ans: Kapil Dev

  71. What was Sachin Tendulkar's average when he made his first thousand runs in ODIs?
    Ans: 35.83

  72. Syed Kirmani made his ODI debut in 1976 against New Zealand as a wicketkeeper. How many runs did India make in that match?
    Ans: 154 all out

  73. How many wickets Kapil Dev had taken in Test matches when he retired?
    Ans: 434

  74. The highest first wicket partnership in Test Match Cricket was between two Indians: one is V.Mankad, who is the other?
    Ans: Pankaj Roy

  75. Who was named Wisden Cricketer of the Year in 2000?
    Ans: Rahul Dravid

  76. What is the middle name of the world class batsman Sachin Tendulkar?
    Ans: Ramesh

  77. Which Indian batsman made his ODI debut in the same match in which Kapil Dev did?
    Ans: Surinder Amarnath

  78. Against which team did Rahul Dravid made his ODI debut?
    Ans: Sri Lanka

  79. What is the middle name of the Ajith Agarkar, a top class all rounder?
    Ans: Bhalchandra

  80. Where did Yuvraj Singh make his ODI debut?
    Ans: Nairobi, Kenya

  81. How many wickets did Zaheer Khan pick up in his ODI debut?
    Ans: 3

  82. Who was named as the ICC Emerging Player of the Year 2004?
    Ans: Irfan Pathan

  83. Which Indian batsman was the first to hit 44 fours in a test match innings?
    Ans: Laxman

  84. Against which team did Virender Sehwag make his one day international debut?
    Ans: Pakistan

  85. Who was the first Indian woman to win a medal in the Olympics?
    Ans: Karnam Malleshwari

  86. Which team did Sachin Tendulkar play for in the Ranji Trophy when he made his debut in first class cricket?
    Ans: Mumbai

  87. What is the middle name of V.V.S. Laxman?
    Ans: Vangipurapu Venkata Sai

  88. Where did Mahendra Singh Dhoni make his ODI debut?
    Ans: Chittagong

  89. What is the middle name of Bajji (Harbhajan Singh)?
    Ans: Plaha

  90. How many runs did VVS Laxman score in his ODI debut?
    Ans: 0

  91. Sourav Ganguly made his Test debut in 1996.How many runs did he score in the 1st innings of that match?
    Ans: 131

  92. Who was the first Indian batsman to hit a century on Test debut against England at England's home?
    Ans: Abbas Ali Baig

  93. In which year did Ajay Jadeja make his ODI debut?
    Ans: 1992

  94. How many runs did Sachin Tendulkar was scored in his ODI debut?
    Ans: 0

  95. How many centuries in Tests did Sunil Gavaskar bag when he retired?
    Ans: 34

  96. Who was named as the Wisden Cricketer of the Year 1980?
    Ans: Sunil Gavaskar

  97. Who was the man of the match of the 1983 World Cup Final?
    Ans: M. Amarnath

  98. Who was the first Indian batsman to have achieved 300 runs in an innings in Tests?
    Ans: Virender Sehwag

  99. When did Sourav Ganguly made his ODI debut?
    Ans: 11 January 1992

  100. What is the middle name of Parthiv Patel?
    Ans: Ajay

  101. What is the middle name of Sourav Ganguly?
    Ans: Chandidas

  102. What is the middle name of Ashish Nehra?
    Ans: Diwansingh

****Also Read


General Knowledge - Sports - Questions and Answers (Important GK Questions) General Knowledge - Sports - Questions and Answers (Important GK Questions) Reviewed by Job today on 08:36 Rating: 5
Powered by Blogger.