Download our Android app to get updates on your mobile

Sports - General Knowledge(GK) Questions and Answers for Competitive Exams

Sports - General Knowledge(GK) Questions and Answers SET 2
  1. Name the Indian Chess player who has broken the World Record by finishing the game in first twelve moves?
    Ans: Vishwanathan Anand

  2. Yondieki who set up a new world record in 10,000 meters race, belongs to
    Ans: Kenya

  3. Jeev Milkha Singh is associated with which sports?
    Ans: Golf

  4. Amar Singh Sokhi is remembered for his performance in ?
    Ans: Cycling

  5. How many players are there in Kabbadi team?
    Ans: 7

  6. 'Popping Crease' is associated with which games?
    Ans: Cricket

  7. Maradona is a famous player associated with
    Ans: Football

  8. The famous player 'Pele' is associated with which games?
    Ans: Football

  9. Ben Johnson, the well known athlete belongs to which country?
    Ans: Canada

  10. Limba Ram is known for his outstanding performance in which game?
    Ans: Archery

  11. How many players are there in Water Polo team?
    Ans: 7

  12. Monica Seles is associated with which games?
    Ans: Tennies

  13. In which city the Asian Games first took place?
    Ans: New Delhi

  14. The 13th Asian Games were held in
    Ans: Bangkok

  15. India first won the Olympic Hockey gold at
    Ans: Amsterdam

  16. Sergei Bubhka, an athlete of international repute, belongs to which country?
    Ans: Russia

  17. Tripping is associates with
    Ans: Football

  18. Merdeka Cup is associated with
    Ans: Football

  19. Olympic Games after 4th century A.D. restarted from
    Ans: 1896

  20. Michael Ferraria is associated with which games/sports?
    Ans: Billiards

  21. The term 'Caddle' is associates with which sports?
    Ans: Golf

  22. The state which declared 1995-1996 as the Hockey year is
    Ans: Punjab

  23. Wankhede Stadium is situated in (India)
    Ans: Mumbai

  24. The name of Geoff Bycott is associated with which game?
    Ans: Cricket

  25. What is the length of each stump in the cricket?
    Ans: 28 inches

  26. Who received he Wisden Award for the 'Indian Cricketer of the Century' (20th Century)
    Ans: Kapil Dev

  27. Who won the Grand Slam title four times successively?
    Ans: Steffi Graf

  28. Wimbledon is a place connected with
    Ans: Lawn Tennies

  29. Which place is known as 'Mecca of Indian Football'?
    Ans: Kolkata

  30. The term 'Chukker' is used in
    Ans: Polo

  31. Levoy Burrell is associated with which sports?
    Ans: Athletics

  32. Who won the maximum number of gold medals in Hiroshima Asian Games?
    Ans: China

  33. Bahadur Singh is famous in which of the following?
    Ans: Athletics

  34. Kamlesh Mehta was associated with which games/sports?
    Ans: Table Tennies

  35. First Olympic Games were held in
    Ans: 776 BC

  36. Anita Sood is associated with which games/sport?
    Ans: Swimming

  37. Which Indian batsman made three consecutive centuries in his first three Test matches?
    Ans: Mohd. Azaruddin

  38. Geet Sethi has made a mark in
    Ans: Billiards

  39. The Rovers Cup is associated with
    Ans: Football

  40. Misha Grewal is associated with which game/sport?
    Ans: Squash

  41. The winter Olympics came into being in
    Ans: 1924

  42. Chris Evert's name is associated with which sport?
    Ans: Tennies

  43. Ali Sher, an Arjuna Award winner, is associated with
    Ans: Golf

  44. Which game originated from England?
    Ans: Cricket

  45. Jaspal Rana is belongs to?
    Ans: Shooting

  46. Which Indian Cricketer was given the title 'Tiger'?
    Ans: Mansur Ali Khan Pataudi

  47. The Golf player Vijay Singh represents
    Ans: Fiji

  48. The 'Agha Khan Cup' is associated with which game?
    Ans: Hockey

  49. Shiny Wilson is associated with which game/sport?
    Ans: Athletics

  50. Prakash Padukone is associated with which game?
    Ans: Badminton

  51. Major R.S. Brar is associated with
    Ans: Equestrian

  52. 'Queens berry Rules' is the name given to the rules in
    Ans: Boxing

  53. 'Ashes' is the term associates with which sports?
    Ans: Cricket

  54. The term 'Butterfly Stroke' is associated with
    Ans: Swimming

  55. The term 'Tee' is connected with
    Ans: Golf

  56. S. Vijayalakshmi and Nisha Mohita are associated with
    Ans: Chess

  57. The National Game of India is
    Ans: Hockey

  58. The National Game of Japan is
    Ans: Jujutsu

  59. Boat race is a famous festival game of
    Ans: Kerala

  60. Famous Tennis player Stefan Edberg belongs to
    Ans: Sweden

  61. In the game of Volley ball, the number of players on each side is
    Ans: 6

  62. Oval stadium in England is associated with
    Ans: Cricket

  63. Karnam Malleswari is associated with
    Ans: Weight Lifting

  64. Aparna Popet is associated with
    Ans: Badminton

  65. 2010 World Cup football tournament was held in
    Ans: South Africa

  66. Mithir Sen is associated with
    Ans: Swimming

  67. World’s most ancient game is
    Ans: Wrestling

  68. Beighton cup is associated with
    Ans: Hockey

  69. The game of hockey originated in
    Ans: France

  70. The term“Googly” is associated with
    Ans: Cricket

  71. Krishna Poonia is associated with
    Ans: Chess

  72. Aga Khan Cup is awarded to
    Ans: Hockey-India

  73. 2014 FIFA World Cup will be held in
    Ans: Brazil

  74. 2010 winter Olympic was held in
    Ans: Russia

  75. Ranji Trophy is associated with
    Ans: Cricket

  76. Icc’s 2007, the World Cup Cricket was held in
    Ans: West Indies

  77. Yankee Stadium in Newyork is associated with
    Ans: Boxing

  78. The 2008 Olympics was held at
    Ans: Beijing

  79. Pullela Gopichand is associated with
    Ans: Badminton

  80. The ASIAD is held every
    Ans: 4 Years

  81. Who are Kangaroos?
    Ans: Australia

  82. In 2011 India won the World Cup. Who was adjudicated as the man of the series in the tournament?
    Ans: Yuvraj Singh

  83. The maximum number of Gold medals in Olympics 2008 was won by
    Ans: USA

  84. Kunjarani Devi is associated with
    Ans: Weight Lifting

  85. Who is Master Blaster?
    Ans: Sachin Tendulkar

  86. The head quarters of International Olympic Committee is at
    Ans: Lausanne(Switzerland)

  87. The term “Smasher” is associated with
    Ans: Volley Ball

  88. Santhosh Trophy is associated with
    Ans: Football

  89. First Indian woman to win WTA singles title is
    Ans: Saniya Mirza

  90. How many gold medals won by India in 2010 Commonwealth Games?
    Ans: 38

Also Read:

Sports - General Knowledge(GK) Questions and Answers for Competitive Exams Sports - General Knowledge(GK) Questions and Answers for Competitive Exams Reviewed by Job today on 06:24 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.