Download our Android app to get updates on your mobile

Wipro MACE Kothmangalam Kerala Placement Paper - Wipro Campus Gachibowli Hyderabad 2011

Wipro Aptitude Test:-
The correct answer is:


(A) If statement (I) alone is sufficient but statement (II) alone is not sufficient.
(B) If statement (II) alone is sufficient but statement (I) alone is not sufficient.
(C) If both statements together are sufficient but neither of statements alone is sufficient.
(D) If both together are not sufficient.
1. What is John's age?
(I) In 15 years John will be twice as old as Dias would be
(II) Dias was born 5 years ago
Ans. (C)

2. What is the distance from city A to city C in kms?
(I) City A is 90 kms from City B
(II) City B is 30 kms from City C
Ans. (D)

3.Is A=C ? A, B ,C are real numbers
(I) A-B=B-C
(II) A-2C = C-2B
Ans. (C)

4. What is the 30th term of a given sequence ?
(I) The first two terms of the sequence are 1,1/2
(II) The common difference is -1/2
Ans. (A)

5.Was Avinash early, on time or late for work?
(I) He thought his watch was 10 minutes fast
(II) Actually his watch was 5 minutes slow
Ans. (D)

6. What is the value of A if A is an integer?
(I) A4 = 1
(II) A3 + 1 = 0
Ans. (B)

7. A person travels 12 km in the southward direction and then travels 5km to the right and then travels 15km toward the right and finally travels 5km towards the east, how far is he from his starting place?
(a) 5.5 kms
(b) 3 km
(c) 13 km
(d) 6.4 km
Ans. (b)

8. X's father's wife's father's granddaughter uncle will be related to X as
(a) Son
(b) Nephew
(c) Uncle
(d) Grandfather
Ans. (c)

9. Find the next number in the series 1, 3 ,7 ,13 ,21 ,31
(a) 43
(b) 33
(c) 41
(d) 45
Ans. (a)

10. If in a certain code "RANGE" is coded as 12345 and "RANDOM" is coded as 123678. Then the code for the word"MANGO" would be
(a) 82357
(b) 89343
(c) 84629
(d) 82347
Ans. (d)

11. If "PROMPT" is coded as QSPLOS ,then "PLAYER" should be
(a) QMBZFS
(b) QWMFDW
(c) QUREXM
(d) URESTI
Ans. (a)

12. A person travels 6km towards west, then travels 5km towards north ,then finally travels
6km towards west. Where is he with respect to his starting position?
(a) 13km east
(b) 13km northeast
(c) 13km northwest
(d) 13km west
Ans. (c)

13. If A speaks the truth 80% of the times, B speaks the truth 60% of the times. What is the probability that they tell the truth at the same time
(a) 0.8
(b) 0.48
(c) 0.6
(d) 0.14
Ans.(b)

14. Susan can type 10 pages in 5 minutes. Mary can type 5 pages in 10 minutes. Working together, how many pages canthey type in 30 minutes?
A. 15
B. 20
C. 25
D. 65
E. 75
Ans: E

15. Six bells commence tolling together and toll at intervals 2,4,6,8,10 and 12 seconds respectively. In 30 minutes how many times they toll together.

a) 4
b) 10
c) 15
d) 16
Ans: d)

Wipro Technical , 20 Questions:

16. If the time quantum is too large, Round Robin scheduling degenerates to
(a) Shortest Job First Scheduling
(b) Multilevel Queue Scheduling
(c) FCFS
(d) None of the above
Ans. (c)
17. Transponders are used for which of the following purposes
(a) Uplinking
(b) Downlinking
(c) Both (a) and (b)
(d) None of the above
Ans. (c)

18. The format specifier "-%d" is used for which purpose in C
(a) Left justifying a string
(b) Right justifying a string
(c) Removing a string from the console
(d) Used for the scope specification of a char[] variable
Ans. (a)
19. A sorting algorithm which can prove to be a best time algorithm in one case
and a worst time algorithm in worst case is
(a) Quick Sort
(b) Heap Sort
(c) Merge Sort
(d) Insert Sort
Ans. (a)

5. What details should never be found in the top level of a top-down design?

(a) Details
(b) Coding
(c) Decisions
(d) None of the above
Ans. (c)

20. In an absolute loading scheme, which loader function is accomplished by assembler
(a) Reallocation
(b) Allocation
(c) Linking
(d) Both (a) and (b)
Ans. (d)

21. Banker's algorithm for resource allocation deals with
(a) Deadlock prevention
(b) Deadlock avoidance
(c) Deadlock recovery
(d) None of these
Ans. (b)

8. Thrashing can be avoided if
(a) The pages, belonging to the working set of the programs, are in main memory
(b) The speed of CPU is increased
(c) The speed of I/O processor are increased
(d) All of the above
Ans. (a)

22.. Which of the following communications lines is best suited to interactive processing applications?
(a) Narrowband channels
(b) Simplex channels
(c) Full-duplex channels
(d) Mixed band channels
Ans. (b)

23. A feasibility document should contain all of the following except
(a) Project name
(b) Problem descriptions
(c) Feasible alternative
(d) Data flow diagrams
Ans. (d)

24. What is the main function of a data link content monitor?
(a) To detect problems in protocols
(b) To determine the type of transmission used in a data link
(c) To determine the type of switching used in a data link
(d) To determine the flow of data

Ans. (a)
25. Which of the following memories has the shortest access time?
(a) Cache memory
(b) Magnetic bubble memory
(c) Magnetic core memory
(d) RAM
Ans. (a)

26. A shift register can be used for
(a) Parallel to serial conversion
(b) Serial to parallel conversion
(c) Digital delay line
(d) All the above
Ans. (d)

27. In which of the following page replacement policies, Balady's anomaly occurs?
(a) FIFO
(b) LRU
(c) LFU
(d) NRU
Ans. (a)

28. Subschema can be used to
(a) Create very different, personalised views of the same data
(b) Present information in different formats
(c) Hide sensitive information by omitting fields from the sub-schema's description
(d) All of the above
Ans. (d)
29. A 12 address lines maps to the memory of
a. 1k bytes b. 0.5k bytes c. 2k bytes d. none
Ans: b
30. In a processor these are 120 instructions . Bits needed to implement this instructions
[a] 6 [b] 7 [c] 10 [d] none
ans: b

31. In a compiler there is 36 bit for a word and to store a character 8bits are needed. IN this to store a character two words are appended .Then for storing a K characters string, How many words are needed.
[a] 2k/9 [b] (2k+8/9 [c] (k+8/9 [d] 2*(k+8/9 [e] none
Ans: a
32. Virtual memory size depends on
[a] address lines [b] data bus[c] disc space [d] a & c [e] none
Ans : a

Wipro Verbal ability Questions 
Section1- English, 15 questions
Direction 1-5 : In each of the following questions, find out which part of the sentence has an error. If there is no mistake the answer is 'no error'

33. The house with all its / furniture and exotic plants / were sold for Rs. 50,000 / No error

Ans : C

34 The teacher asked the students / if everyone of them were interested in / going on an excursion / No error

Ans : B

35. a physiologist in the last century demonstrated / that puppies will die / if kept awake for more than five days / No error

Ans : B

36. It is unfortunate that / many youngsters get / addicted to gamble / No error

Ans : C

37. I have seen / that film last year / but I do not remember its story / No error

Ans: A
Directions 6-10: The following questions, consist of two words each that have a certain relationship to each other, followed by four lettered pairs of words. Select the lettered pair that has the same relationship as the original pair of words.

38. Plants : Coal
A) Crops : Manure B) Animals : Oil C) Cow : Milk D) Fire : Smoke
Ans : B

39. Rectangle : Cylinder
A) Square : Sphere B) Circle : Dosc C) Triangle : Cone D) Wall : Room
Ans : C

40. Expend : Replenish
A) Exhort : Encourage B) Formant : Rebellion C) Defect : Rejoin D) Encroachment : Occupy
Ans : C

1.Consider the following expressions indicating the step or impulse response of an initially relaxed control system-
1. (5 – 4e-2+) u(t)
2. (e-2t +5) (u(t))
3 .V(t) + 8e-2t u(t)
4 . V(t) + 4e-2t 4(t)


2.Which is the following relate to rational transfer function of a system-
1. Ratio of Fourier transform of output to input with zero initial conditions.
2. Ratio of Laplace transform of output to input with zero initial conditions.
3. Laplace transform of system impulse response.


3. Laplace transform of system unit step response select the correct answer using the codes given below. Codes
a.) 1 and 4
b.) 2 and 3
c.) 1 and 3
d.) 2 and 4

4.For the signal g (t) – 10 cos (50 pt) cos2 (150at) The Nyquist sampling state in t seconds is
a.) 150 samples per second
b.) 200 samples per second
c.) 300 samples per second
d.) 350 samples per second


5.In the case of a 70 MHz 1F carries for a transponder band width of 36 MHz; energy must lie between – MHz.
a.) 34 and 106
b.) 52. And 88
c.) 106 and 142
d.) 34 and 142


6.Radar used to eliminate clutter in navigational application is –
a.) Pulse radar
b.) Tracking radar
c.) MTI radar
d.) Mono pulse radar


7.The 1.55 mm windows is not yet in use with fiber optic systems because –
a.) The attenuation is higher than at 0.85 mm
b) The attenuation is higher than at 1.3mm
c.) Suitable laser devices have not yet been developed
d.) It does not lend itself to wavelength multiplexing


8.Pre-emphasis in FM systems involves-
a.) Compression of the modulating signal
b.) Expansion of the modulating signal
c.) Amplification of lower frequency components of the modulating signal.
d.) Amplification of higher frequency components of the modulating signal.


9.In a terrestrial microwave system transmission of signals is achieved through-
a.) reflection from the ionosphere
b.) line of sight mode
c) reflection from the ground
d.) diffraction from the stratosphere.

10.Casse grain feed is used with a parabolic reflector to
a.) increase the gain of the system
b). increase the bandwidth of the system
c.) reduce the size of the main reflector
d.) allow the feed to be placed at a convenient point.

11.In most microwave communication link rain drop attenuation is caused due to-
a.) scattering of microwaves by water drops of specific size.
b) scattering of microwaves by a collection of droplets acing as a single body.
c.) absorption of microwaves by water and consequent heating of the liquid
d.) absorption of the microwaves by water vapor in the atmosphere.


12.When a (75 – j40)W load is connected to a coaxial line of Z0 = 75 W at 6MHz then the load matching on the line can be accomplished by connecting-
a.) A short – circuited stub at the load
b.)An inductance at the load
c. )A short circuited stub at a specific distance from the load
d.)none of the above

13.As compared to analog multimeters, digital Multimeters's are –
a.) less accurate
b.) more accurate
c.) equally accurate
d.) none.

14.When a signal of 10 mV at 75 MHz is to be measured then which of the following instruments can be used –
a.) VTVM
b.) Cathode ray oscilloscope
c.) Moving iron voltmeter
d.) Digital multimeter

15.Amplifier of class B has high theoretical efficiency of 78.5 percent because-
a.) It is biased almost to saturation
b.)Its quiescent current is low
c.)It’s output is an exact replica of it’s input
d.)It is biased well below cut off


16.The coupling that produces minimum interference with frequency response is-
a.) Direct coupling
b.)Impedance coupling
c.) R C coupling
d.)Transformer coupling

17.A superconductor is a –
a.) A material showing perfect conductivity and Meissner effect below a critical temperature
b.) A conductor having zero resistance
c.) A perfect conductor with highest di-magnetic susceptibility
d.) A perfect conductor which becomes resistance when the current density through it exceeds a critical value

18.When an inductor tunes at 200 KHz with 624 pF capacitor and at 600 KHz with 60.4 pF capacitor then the self capacitance of the inductor would be –
a) 8.05 pF
b) 10.05pF
c.) 16.01pF
d.) 20.01pF


19.The Q of a radio coil –
a.) is independent of frequency
b.) increases monotonically as frequency increases
c.) decreases monotonically as frequency increases
d.) increases upto a certain frequency and then decreases beyond that frequency


20.When a generator of internal impedance and operating at 1GHz feeds a load via a coaxial line of characteristic impedance 50 ohm then the voltage wave ratio on the feed line is –
a.) 0.5
b.) 1.5
c.) 2.5
d.) 1.75

21) X varies inversely as square of y. Given that y = 2 for x = 1. The value of x for y = 6 will be equal to

A) 3 B) 9 C) 1/3 D) 1/9

Ans : D

22) If 10% of x = 20% of y, then x : y is equal to

A) 1 : 2 B) 2 : 1 C) 5 : 1 D) 10 : 1

Ans : B

23) A starts business with Rs.3500 and after 5 months, B joins with A as his partner. After a year, the profit is divided in the ratio 2 : 3. What is B's contribution in the Capital ?
A) Rs. 7500 B) Rs. 8000 C) Rs. 8500 D) Rs. 9000
Ans : D

24) Ronald and Elan are working on an assignment. Ronald takes 6 hours to type 32 pages on a computer, while Elan takes 5 hours to type 40 pages. How much time will they take, working together on two different computers to type an assignment of 110 pages ?
A) 7 hours 30 minutes B) 8 hours C) 8 hours 15 minutes D) 8 hours 25 minutes
Ans : C

25) A and B can do a piece of work in 72 days; B and C can do it in 120 days; A dn C can do it in 4 days. Who among these will take the least time if put to do it alone?
A) 80 days B) 100 days C) 120 days D) 150 days
Ans : C

26) A cistern can be filled by a tap in 4 hours while it can be emptied by another tap in 9 hours. If both taps are openedsimultaneously, then after how much time will the cistern get filled ?
A) 4.5 hours B)5 hours C) 6.5 hours D) 7.2 hours
Ans : D

27) Pipe a can fill a tank in 5 hours, pipe B in 10 hours and pipe C in 30 hours. If all the pipes are open, in how many hours will the tank completely ?
A) 6 min. to empty B) 6 min to fill C) 9 min. to empty D) 9 min. to fill
Ans : C

28) A thief steals a car at 2.30 p.m and drives it at 60 kmph. The theft is discovered at 3 p.m and the owner sets off in anothercar at 75 kmph. When will be overtake the thief.
A) 4.30 p.m B) 4.45 p.m C) 5 p.m D) 5.15 p.m
Ans : E

29) Two trains starting at the same time from two stations 200 km apart, and going in opposite directions cross each other at a distance of 110 km from one of the stations. What is the ratio of their speeds
A) 9 : 20 B) 11 : 9 C) 11 : 20 D) None of these
Ans : B

30). Two trains each 100 m long, moving in opposite directions, cross each other in 8 seconds. If one is moving twice as fast the other, then the speed of the faster train is
A) 30 km /hr B) 45 km / hr C) 60 km/hr D) 75 km/hr
Ans : C

Exam/Interview Date: 8, January 2011.
Section 1: English, 15 questions

Direction 1-5: In each of the following questions, find out which part of the sentence has an error. If there is no mistake the answer is ‘no error’
Twice twelve / makes / twenty four / No error
A B C D
Ans: B

2. The flight purser took control / of the plane after / the pilot had had / a heart attack / No error
A B C D E
Ans: C

3. My friend did not see me / for many years / when I met him last week / No error
A B C D
Ans: A

4. We grieve our loss and cry helplessly / while we should be fighting for our rights / and die a noble death / No error
A B C D
Ans: B

5. Work hard / lest you will / fail / No error
A B C D
Ans: D

Directions 6-10: The following questions consist of two words each that have a certain relationship to each other, followed by four lettered pairs of words. Select the lettered pair that has the same relationship as the original pair of words.
6. Kangaroo: Australia
A) Whale: River B) Elephant: Russia C) Penguin: Antarctica D) India: Peacock
Ans: C

7. Coronation: Reign
A) Vaccination: Immunity B) Sculptor: Statue C) Degree : Graduate D) Summer: Rain
Ans: D

8. Grain: Salt
A) Chip: Glass B) Blades: Grass C) Shred: Wood D) Shard: Pottery
Ans: A

9. Scythe; Reaping
A) Light: Shining B) Shears: Cutting C) Saws: Gluing D) Screws: Turning
Ans: B

10. Dislike: Repulsion
A) Dream: Sleep B) Steal: Crime C) Reputation: Behavior D) Intelligence: Wit
Ans: D

Directions 11-12: In each of the following questions, a sentence has been given in Active (or passive) voice. Out of the four alternatives suggested select the one which best express the same sentence in Passive (or Active) Voice.
11. His pocket has been picked.
A) They have his pocket picked
B) Picking has been done to his pocket
C) Picked has been his pocket
D) Someone has picked his pocket.
Ans: D

12. Someone gave her a bull dog.
A) She was given a bull dog.
B) a bull dog was given to her
C) She has been given a bull dog
D) She is being given a bull dog by someone
Ans: B

Directions 13-15: Pick out the most effective word from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete
13. He succeeded in getting possession…………..his land after a long court case
A) For B) to C) of D) with E) against
Ans: C

14. Now a day Rajani is ………….busy to take care of her health.
A) Very B) too C) so D) extremely
Ans: B

15. Had the police not reached there in time the bandits him
A) Did have killed B) will have killed C) would kill D) would have killed
Ans: D

Section 2: Aptitude 15 questions
The questions 1-5 are based on the following data six knights – P, Q, R, S, T and U – assemble for a long journey in two traveling parties. For security, each traveling party consists of at least two knights. The two parties travel by separate routes, northern and southern. After one month, the routes of the northern and southern groups converge for a brief time and at that point the knights can, if they wish, rearrange their traveling.
Parties before continuing, again in two parties along separate northern and southern routes. Throughout the entire trip, the composition of traveling parties must be in accord with the following conditions P and R are deadly enemies and, although they may meet briefly, can never travel together.
P must travel in the same party with S
Q can’t travel by the southern route
U can’t change routes

1. If one of the two parties of knights consists of P and U and two other knights and travels by the southern route, the other members of this party besides P and U must be
a) Q and S
b) Q and T
c) R and S
d) R and T
e) S and T
Ans: e

2) If each of the two parties of knights consists of exactly three members, which of the following is not a possible traveling party and route?
a) P,S,U by the northern route
b) P,S,T by the northern route
c) P,S,T by the southern route
d) P,S,U by the southern route
e) Q,R,T by the southern route
Ans: a

3) If one of the two parties of knights consists of U and two other knights and travels by the northern route, the other members of this party >besides U must be
a) P and S
b) P and T
c) Q and R
d) Q and T
e) R and T
Ans: c

4) If each of the two parties of knights consists of exactly three members of different parties, and R travels by the Northern route, then T must travel by the
a) southern route with P and S
b) southern route with Q and R
c) southern route with R and U
d) northern route with Q and R
e) northern route with R and U
Ans: a

5) If, when the two parties of knights encounter one another after a month, exactly one knight changes from one traveling party to the other traveling party, that knight must be
a) P b) Q c) R d) S e) T
Ans: e

6. X varies inversely as square of y. Given that y = 2 for x = 1. The value of x for y = 6 will be equal to
A) 3 B) 9 C) 1/3 D) 1/9
Ans: D

7. If 10% of x = 20% of y, then x: y is equal to
A) 1: 2 B) 2: 1 C) 5: 1 D) 10: 1
Ans: B

8. A starts business with Rs.3500 and after 5 months, B joins with A as his partner. After a year, the profit is divided in the ratio 2 : 3. What is B’s contribution in the Capital?
A) Rs. 7500 B) Rs. 8000 C) Rs. 8500 D) Rs. 9000
Ans: D

9. Ronald and Elan are working on an assignment. Ronald takes 6 hours to type 32 pages on a computer, while Elan takes 5 hours to type 40 pages. How much time will they take, working together on two different computers to type an assignment of 110 pages?
A) 7 hours 30 minutes B) 8 hours C) 8 hours 15 minutes D) 8 hours 25 minutes
Ans: C

10. A and B can do a piece of work in 72 days; B and C can do it in 120 days; A dn C can do it in 4 days. Who among these will take the least time if put to do it alone?
A) 80 days B) 100 days C) 120 days D) 150 days
Ans: C

11. A cistern can be filled by a tap in 4 hours while it can be emptied by another tap in 9 hours. If both taps are opened simultaneously, then after how much time will the cistern get filled?
A) 4.5 hours B) 5 hours C) 6.5 hours D) 7.2 hours
Ans: D

12. Pipe a can fill a tank in 5 hours, pipe B in 10 hours and pipe C in 30 hours. If all the pipes are open, in how many hours will the tank completely?
A) 6 min. to empty B) 6 min to fill C) 9 min. to empty D) 9 min. to fill
Ans: C

13. A thief steals a car at 2.30 p.m and drives it at 60 kmph. The theft is discovered at 3 p.m and the owner sets off in another car at 75 kmph. When will be overtake the thief.
A) 4.30 p.m B) 4.45 p.m C) 5 p.m D) 5.15 p.m
Ans: E

14. Two trains starting at the same time from two stations 200 km apart, and going in opposite directions cross each other at a distance of 110 km from one of the stations. What is the ratio of their speeds?
A) 9: 20 B) 11: 9 C) 11: 20 D) None of these
Ans: B

15. Two trains each 100 m long, moving in opposite directions, cross each other in 8 seconds. If one is moving twice as fast the other, then the speed of the faster train is
A) 30 km /hr B) 45 km / hr C) 60 km/hr D) 75 km/hr
Ans: C

Wipro Technical Questions with answers

Section 3: Technical, 20 questions
Predict the output or error(s) for the following:
1. main()
{
char string[]=”Hello World”;
display (string);
}
void display (char *string)
{
printf(“%s”,string);
}
Ans: Compiler Error: Type mismatch in redeclaration of function display
2. What are the values printed by the following program?
#define dprint(expr) printf(#expr “=%d\n”,expr)
main()
{
int x=7;
int y=3;
dprintf(x/y);
}
a) #2 = 2 b) expr=2 c) x/y=2 d) none
Ans: c
3) Parameterization generally involves
a. Data table
b. Random number
c. Environment
d. Both A & B
e. Both A, B & C
Ans: e
4) The file which is used for recovering from the run time errors known as
A. QRS B. TSR C. PNG D. DAT
Ans: A
5) Among the following recording modes, which method uses both the objects and mouse coordinates
a. Normal b. Low level c. Analog d. All of the above
Ans: b
6) Where do you set the action iterations for a specified action?
a. Action Settings
b. Action Properties
c. Action Run Properties
d. Action Call Properties
Ans: d
6) Where do you mark an action as reusable?
a. Action Settings
b. Action Properties
c. Action Run Properties
d. Action Call Properties
Ans: b
7) After running a test that contains both input and output parameters, where can the results of an output parameter be found?
a. Local Data Sheet
b. Global Data Sheet
c. Run-time Data Table
d. Design-time Data Table
Ans: c
If you have a Virtual Object Collection stored on your machine, and you don’t want to use it what you must do?
a. Disable Virtual Objects in Test Settings
b. Remove the Collection from your machine
c. Disable Virtual Objects in General Options
d. Remove the Collections from the Resources list
Ans: c
9. For a 25MHz processor, what is the time taken by the instruction which needs 3 clock cycles,
(a) 120 nano secs (b) 120 micro secs
(c) 75 nano secs (d) 75 micro secs
Ans: a
10. For 1 MB memory, the number of address lines required,
(a) 11 (b) 16 (c) 20(d) 24
Ans. (c)
11. Semaphore is used for
(a) synchronization (b) dead-lock avoidance (c) box (d) none
Ans. (a)
12. OLE is used in
a) Inter connection in UNIX
b) Interconnection in WINDOWS
c) Interconnection in WINDOWS NT
d)None
Ans: c
13. Preprocessor does not do which one of the following
(a) macro (b) conditional compliclation (c) in type checking (d) including load file
Ans. (c)
14. Piggy backing is a technique for a) Flow control b) Sequence c) Acknowledgement d) retransmission
Ans. (c)
15. In signed magnitude notation what is the minimum value that can be represented with 8 bits
(a) -128 (b) -255 (c) -127 (d) 0
Ans: a
17. When an array is passed as parameter to a function, which of the following statement is correct
a) The function can change values in the original array
b) In C parameters are passed by value. The function cannot change the original value in the array
c) It results in compilation error when the function tries to access the elements in the array
d) Results in a run time error when the function tries to access the elements in the array
Ans: a
18. The type of the controlling statement of a switch statement cannot be of the type
a) int b) char c) short d) float e) none
Ans: d
19. What is the value of the statement (3^6) + (a^a)?
a) 3 b) 5 c) 6 d) a+18 e) None
Ans: b
20. Consider the following program:
# include
class x {
public:
int a;
x();
};
x::x() { a=10; cout<
class b:public x {
public:
b();
};
b::b() { a=20; cout<
main ()
{ b temp;
}
21. What will be the output of this program?
a) 10 b) 20 c) 2010 d) 1020
Ans: b
Wipro Programming Questions Programs
• Prime and Odd number?
• Sorting an array??
• Fibonacci series?
• Perfect number?
• Armstrong number?
Wipro Technical Questions

Technical Questions
• What is networks?
• Difference between calloc and malloc?
• What are the advantages of using pointers
• What is the difference between White box testing and Black box testing?
• What is Ip address?
• Difference between Arrays and Linked List?
• What are pointers in c?
• What is data warehousing?
• What is Recursion Function?
• What is TDM?
• What are the types of Networks?
• Difference beyween callby value and callby reference?
• What is the difference between Ram and Rom?
• What is polymorphism?
• What are the layers of OSI Model?
• Difference between TCP and UDP?
• What is Function Overloading?
• What is Inheritance?
• What is the difference between C and C++?
• What is the difference between array and pointer?
• What is normalisation?and their types?
• What is the difference between Char and Varchar in DBMS?
• What is OS?
• What is a tree?
• What is a linked list?
• What is a struct?

Wipro Latest 2012-2013 On Campus Recruitment Written Test Paper at ETC Engg College, ETC Engineering student from Synergy Institute of Technology ,Dhenkanal,orissa.
Wipro Latest selection Process


1. Will the postman deliver the letters? Turn into passive voice

Ans.will the letters be delivered by the postman?-repeated question.

2.THE option that gives the correct meaning of idiomatic phrase-TO stand to one guns,,,

ans.to maintain a dignified and unbending attitude.

3.THE PATH OF EARTH ROTATING AROUND THE SUN:

choose the word does no't belongs to same category,,a.revolutionb.orbitc.parabolad.trajectory,,,

ans.c

4.One synonym ques.EXCERPT:NOVEL,REVIEW::

ANS.MANUSCRIPT

5.One antonym ques,pretentious:

ans.UNASSUMING

6.ARE YOU READY?"she asked the torist."

indirectspeech:she asked the tourist, if he was ready.

7.Choose the combination of numbers so that the letters arranged formed a meaningful word,

RACET 12345,A.12354,B.32541,C.23451 D.51234 ANS:51234-TRACE --REPEATED QUESTIONS

8.CORRECT MEANING OF: A BROKEN REED::AN UNDEPENDABLE PERSON

9.Select word of similar meaning::default::


10.Vinay wanted to have gone to the movies ,,choose the correct form of the verb

ans:wanted to go

11.One big passage and following that passage 2 questions will be asked,,

a.forexa:this word represents which expression of the passage.

12Iit is obviously asked that what does the writer wants to narrate in the passage?

13.What is the syno/antonym of the word used in the passage????

14.Gradual recovery from illness-convalescence

15.One short passage and one question from that passage.

16.A snake in the grass-correct meaning

ans. Unrecognizable danger ----------REPEATED

17.A person sharing responsible for political party-

ans. DIPLOMAT ----REPEATED

18.hobson's choice::only one choice,,choice to live or die

19.FILL IN THE BLANKS WITH SUITABLE PREPOSITION ONE QUESTION

A.ON B.IN C.AT

20.A PERSON WHO HAS JUST STARTED LEARNING,,,

ANS.APPRENTICE ------REPEATED

APTITUDE:::::::::::

21. PROBLEM ON TRAIN ---SURE

22.PROBLEMS ON TIME AND DISTANCE --SURE

23.PROBLEMS ON RATIO AND PROPORTION

24.PROBLEMS ON CLOCKS

25.PROBLEMS ON PERCENTAGE

26.PROBLEMS ON AGES

27.PROBLEMS ON PARTNERSHIPS,,,THESE are not so easy ,,plz try to solve ages,partnerships problems then quickly shifts to reasoning question..

28.problems on directions

29.PROBLEMS ON Dice

30.PROBLEMS ON probability

REASONINGS:::::::::::::::THESE ARE EASY FROM APTITUDES.

Wipro - Dream Company Prep

Subscribe today for special offers!!!

31.problems on blood relations

32.Sushma is richer than rashmi,where as anand is richer than priya,,arun is as rich as rashmi,sobha is richer than sushma..then options are given which is true

ans.c.arun is poorer than sushma -----repeated many times

33.if radius of a circle increased by 8% ,then area of circle increased by

ans.8+8+(8*8)/100=16.64%



34.A D

B G E

C F

represents digits from 0,1,2,3,4,5,6,7,8,9.

nonedigts are repeatd,,positioned in figure above:A*B*C=B*G*E=D*E*F

WHICH DIGIT DOES "G" REPRESENT??

ANS:2 ----PRACTICE IT ATLEAST 3 TIMES MOSTLY REPEATED

35.Cost of a diamond varies as a square of its weight.A diamond is broken into 4 pieces in the ratio of 1:2:3:4.what is the original price of diamond if loss value is 1,40,000.

ans.2,00,000

36.The variance of population of observations of 99,100,101,102,103 is

ans. 2

37.Two dice are tossed once.what is the probability of getting an even no. on first die or sum is 8,,

ans.5/9

38.There are 3 red, 3 blue,3 green marbles.What is the probability atleast two of them are of same colour,,if 3 marbles are done without repacement,,

ans.156/220

39.IN BETWEEN them which is the longest 15 number:

a.999999999876451 c.999999999988675

b.999999999945612 d.9999999999999999 ans.c

40.p*q=p is sister of q,p+r=p is the mother of r,,

so which of following represents that q and r aresisters,,options with other hints are given,,soplz analysis R.S.AGARWAL this type questions

41.coding-Decoding questions

42.FIND THE NEXT NUMBER IN THE SERIES,,

2,5,10,17

ANS.26=5^2+1,,,ALL ARE IN 1^2+1,2^2+1,3^2+1,4^2+1

43.2,5,17,31,35

ANS.2=EVEN OTHER ARE ODD

44.The minute and hour hand of a clock meets in every 65 minutes.how much does the watch loss or gains

ans.Gains 5/11 minutes

45.Most most repeated this type questions:::Eight friends p,q,r,s,t,u,v and w are sitting around a circular table facing center.q is sitting between v and s.w is sitting third to the left of q and second to the right of p.r is sitting between p and v. q and t are not sitting opposite to each other.which is true,,

some options are given u have to choose by solving,fist interpret the datas one by one by drawing a circle and taking 8 points on it then solve.

Wipro Technical Questions:

1.main()

{

int x=5,*p=&x;

printf("%d",++(*p));

}ans.6 if it is (*p)++ then ans is 5.

2.sure questions on UNIX COMMANDS,SO GO THOROUGHLY OF IT

3.main(){ int i;

for(i=0;i<=10;i++)printf("%d",i);

ans.0 to 10

4.when a computer is first turned on or restart a special type of absolute loader is executed called as,,,,,,,,,ans:bootstraploader,,,,,repeated.......

5.postfixevalution sure question for exa.(A+B^C)*(D-E/F/G) IS ABC^+DEF/G/*-

6.A STACK AND QUEUE IS IN THE FORM OF ANS.LIFO AND FIFO

Wipro Technical and HR Interview Questions

My technical interview was on the same day on which I have cleared my written test...Don't be nervous, be confident,,,You have to only thorough about yourself and only one topic of any computer languages,,,so at first they told that they were only here to take the innovative persons . The interview is as follows-
Me: Good afternoon, Sir.
Sir: Good afternoon. Please take your sit.
Me: Thank you, Sir.
Sir: Show me your CV. (in my CV my subjects of interest were DBMS and C++) So you HAVE a good academic backgroud,,quite good in 10th,+2 and B.TECH,,
Me: yes,sir....
Sir: so,you mentioned in your cv that u attend an workshop of mentor graphics,what is actually it??????
Me: advanced version of vlsi and...................................told...
Sir: Why we are here to select you ,,not your friends?????
Me: told...
Sir: so,give me a small introduction about yourself????
me:told........
Sir: so, in free time your mind goes in which areas????
me:told........
Sir: so,u like dbms ,,ok??
me:told........
Sir: so, DO U ALSO KNOW DATA STRUCTURE????
me:told........YES,QUITE ENOUGH....
Sir: so, plz clear me about linked list????
me:told........
Sir: so,how u can explain linked list to ur mother who had no idea about computer????
me:told........by taking example of grand mother as previous node -mother as info node and son as next node???????
Sir: so,sourav tell me it is in hierarchical form????
me:told........no,sir
Sir: so,how u make it hierarchical????
me:told........by making it into circular linked list....
Sir: so,nice answer ,,,well u r good in technical????
me:thanku alot ,sir
Sir: so,tell me about the tough moment-the moments that u can never be forgot in ur life????
me:told........
Sir: so, u r a student of ETC RIGHT,,,SO WHY U WANT TO JOIN IN IT SECTOR????
me:told........EDUCATION IS NOT LIMITED IN ONE SECTOR.......AND........ANSWERED.......
Sir: so,tell me a practical example where we use linked list????
me:told........but in slight doubt......
Sir: so,what is ur basic idea about wipro????
me:told........
Sir: so,if i will reject u ,,then what is ur next step????
me:told........no question about rejection sir,,i have told all the answers very confidently,,also my academic performance is well,,,
Sir: if after that i will reject you then...????
me:told........
Sir: so, i'm not ever going to reject you,,,u r selected for HR round????
me:told........

They mainly concentrate on the subjects given in the CV. Don't fear CONCENTRATE ONLY ONE TOPIC LIKE DEADLOCK FROM OS OR ARRAY FROM "C" AND REPRESENT IT AMONG THEM IN FULL CONFIDENCE....U HAVE TO STRIKE ONE THING IN UR MIND THAT U R THE BEST,,,,THEY ONLY WANTS TO EXAMINE IT....SO THEY COME TO U,,NOT UR GOING TO THEM...SO U HAVE SOME SPECIAL QUALITIES....THIS THINGS HAVE TO BE ON UR MINDS ,,,SO THAT SUCCESS WILL COMES TO U.....


Then we had to fill up the form. the essay topic is also submitted before u r infront of hr and also your performance in technical round by the technical interviewer,,,
Now for the HR round.

Wipro HR Interview
HR Round-
My HR was held on the same day on which i have appeared for written and technical interview. It is at 6pm-
Me: May I come in, Mam.
Mam: Yes, plz come in.
Me: Good evening, Mam.
Mam: Good evening, plz take your seat.
Me: Thank you, Mam.
Mam: You are Sourav Dash, right?
Me: Yes, Mam.
Mam: Introduce yourself,,listen tell something which is not in your cv in 18 seconds,...
Me: told........
Mam: in leisure time what are u doing?
Me: told........
Mam: u r also read success stories means?
Me: told...with some examples
Mam: wow,i m impressed?
Me: its my pleasure mam........
Mam: Do u really serious about wipro with a smile......?
Me: sure mam.......
Mam: u have a good academic performance and also u r good in technical?????
Me: thank u.......mam...
Mam: so,u have no problem where ever u r placed ,,ok?
Me: no problem at all,,,
Mam: do u have any question to ask to me??
Me: after joining wipro will i have a facility for higher studies........
Mam: she was explained it very clearly?
Me: okay mam........
Mam: do u know about the bonds of wipro?
Me: told........no mam,,,,
Mam: also explained it very clearly ?
Me: alright mam........
Mam: any other query?
Me: told........no mam
Mam: in hindi told to me that"tumse baat karke acha laga"?
Me: told........
Mam: Okay u may leave now. The results will be forwarded to your tpo ...and it will be announced on tomorrow
Me: Thank you, Mam.
Wipro MACE Kothmangalam Kerala Placement Paper - Wipro Campus Gachibowli Hyderabad 2011 Wipro MACE Kothmangalam Kerala Placement Paper - Wipro Campus Gachibowli Hyderabad 2011 Reviewed by Job today on 22:19 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.