Download our Android app to get updates on your mobile

Current Affairs Quiz - SBI PO/ IBPS / COMPETITVE EXAMS / INSURANCE EXAMS

1. On which date International Day for Biodiversity is observed? 
A. May 20 
B. May 21 
C. May 22 
D. May 23 
2. Which country has become first in the world to legalise same sex marriage and its constitutional protection? 
A. France 
B. Spain 
C. Ireland 
D. Canada 
3. Who has won the 2015-Monaco Grand Prix title? 
A. Lewis Hamilton 
B. Nico Rosberg 
C. Sebastian Vettel 
D. Daniel Ricciardo 
4. Which Indian movie has won International Federation of Film Critics award at 68th Cannes festival? 
A. Lunch Box 
B. Masaan 
C. Pinku 
D. God of Messenger 

5. Who has emerged as most run scorer (orange cap) in Indian Premier League-2015? 
A. Ajinkya Rahane 
B. David Warner 
C. Chris Gayle 
D. Virat Kohli 
6. Who is the chairman of the committee constituted to study the public private partnership mode of infrastructure development? 
A. Arun Shaury 
B. Vijay Kelkar 
C. Shekhar Shah 
D. S B Nayar 
7. Which bank has launched a voice password facility service to its customer on May 26, 2015? 
A. Axis Bank 
B. SBI Bank 
C. ICICI Bank 
D. HDFC Bank 
8. Andrzej Duda has been elected as new president of which country? 
A. Poland 
B. Turkey 
C. Argentina 
D. Switzerland 
9. If a person wants to enrol for the Pradhan Mantri Suraksha Bima Yojana his/her age must be between ___? 
A. 18-40 years 
B. 20-55 years 
C. 18-70 years 
D. 18-65 years 
10. The Bhubaneswar declaration is associated with which organization? 
A. ASEAN 
B. IORA 
C. SAARC 
D. WTO 
ANSWERS:

1. C
2. C
3. B
4. B
5. B
6. B
7. C
8. A
9. C
10. B


Current Affairs Quiz - SBI PO/ IBPS / COMPETITVE EXAMS / INSURANCE EXAMS Current Affairs Quiz - SBI PO/ IBPS / COMPETITVE EXAMS / INSURANCE EXAMS Reviewed by Job today on 15:17 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.