Download our Android app to get updates on your mobile

Computer Quiz - Upcoming Competitive Exams - Bank Exams - 19

1. A computer ……… consists of two or more computers and other devices that are connected for the purpose of sharing data and programs.
(A) network
(B) system
(C) workstation
(D) device
(E) None of these
Ans : (A)

2. The taskbar is located—
(A) on the Start menu
(B) at the bottom of the screen
(C) on the Quick Launch toolbar
(D) at the top of the screen
(E) None of these
Ans : (B)

3. Once information is input into a computer, it becomes—
(A) objects
(B) data
(C) ideas
(D) facts
(E) None of these
Ans : (B)

4. Generally, you access the Recycle Bin through an icon located—
(A) on the desktop
(B) on the hard drive
(C) on the shortcut menu
(D) in the Properties dialog box
(E) None of these
Ans : (A)

5. Computer programs are written in a high-level programming language; however, the humanreadable version of a program is called—
(A) cache
(B) instruction set
(C) source code
(D) word size
(E) None of these
Ans : (C)

6. The Recycle Bin stores discarded items until—
(A) another user logs on
(B) the computer is shut down
(C) the end of the day
(D) you empty it
(E) None of these
Ans : (D)

7. A ……… is a collection of information saved as a unit.
(A) folder
(B) file
(C) path
(D) file extension
(E) None of these
Ans : (B)

8. Input, output, and processing devices grouped together represent a(n)—
(A) mobile device
(B) information processing cycle
(C) circuit board
(D) computer system
(E) None of these
Ans : (D)

9. One thousand bytes is a—
(A) kilobyte
(B) megabyte
(C) gigabyte
(D) terabyte
(E) None of these
Ans : (E)

10. What part of the computer provides only temporary storage of files ?
(A) ROM memory
(B) RAM memory
(C) Hard drive
(D) Mother board
(E) Processor




Computer Quiz - Upcoming Competitive Exams - Bank Exams - 19 Computer Quiz - Upcoming Competitive Exams - Bank Exams - 19 Reviewed by Job today on 20:52 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.