Download our Android app to get updates on your mobile

Computer Quiz - Upcoming Competitive Exams - Bank Exams - 20

1. A(n) ……… backup contains a copy of every program, data, and system file on a computer.
(A) restoration
(B) bootstrap
(C) differential
(D) full
(E) None of these
Ans : (D)

2. Every component of your computer is either—
(A) application software or system software
(B) software or CPU/RAM
(C) hardware or software
(D) input devices or output devices
(E) None of these
Ans : (C)

3. A blinking symbol on the screen that shows where the next character will appear—
(A) delete key
(B) arrow key
(C) cursor
(D) return key
(E) Esc key
Ans : (C)

4. Being ……… means being familiar enough with computers that you understand their capabilities and limitations.
(A) computer literate
(B) computer competent
(C) computer savvy
(D) technology literate
(E) None of these
Ans : (A)

5. Which of the following could you do to remove a paragraph from a report you had written ?
(A) Delete and edit
(B) Copy and paste
(C) Cut and paste
(D) Undo typing
(E) Highlight and delete
Ans : (E)

6. The computer monitor is which type of device ?
(A) Scanning
(B) Input
(C) Processor
(D) Software
(E) Output
Ans : (E)

7. The arrow keys can be used to—
(A) delete text
(B) move the cursor in the text that has already been entered
(C) save the document
(D) move the cursor while deleting text
(E) None of these
Ans : (B)

8. Numbers in table columns are usually—
(A) right-aligned
(B) left-aligned
(C) justified
(D) centered
(E) None of these
Ans : (A)

9. To indent the first paragraph of your report, you should use this key
(A) esc
(B) space bar
(C) return key
(D) shift key
(E) tab key
Ans : (E)

10. Each box in a spreadsheet is called a—
(A) cell
(B) empty space
(C) record
(D) field
(E) table


Computer Quiz - Upcoming Competitive Exams - Bank Exams - 20 Computer Quiz - Upcoming Competitive Exams - Bank Exams - 20 Reviewed by Job today on 22:08 Rating: 5
Powered by Blogger.