Computer Quiz - Upcoming Competitive Exams - Bank Exams - 21

1. Information on a computer is stored as what ?
(A) Analog data
(B) Digital data
(C) Modem data
(D) Watts data
(E) None of these
Ans : (B)

2. C, BASIC, COBOL and Java are examples of ……… languages.
(A) low-level
(B) computer
(C) system programming
(D) high-level
(E) None of these
Ans : (D)

3. Most Web sites have a main page, the ………, which acts as a doorway to the rest of the Web site pages.
(A) search engine
(B) home page
(C) browser
(E) None of these
Ans : (B)

4. An email account includes a storage area, often called a(n)—
(A) attachment
(B) hyperlink
(C) mailbox
(D) IP address
(E) None of these
Ans : (C)

5. The ……… is the box that houses the most important parts of a computer system.
(A) software
(B) hardware
(C) input device
(D) system unit
(E) None of these
Ans : (D)

6. What type of computer could be found in a digital watch ?
(A) Mainframe computer
(B) Supercomputer
(C) Embedded computer
(D) Notebook computer
(E) None of these
Ans : (C)

7. What is a modem connected to ?
(A) Processor
(B) Mother board
(C) Printer
(D) Phone line
(E) None of these
Ans : (D)

8. A(n) ……… is a collection of information that determines which files you can access and which settings you use.
(A) network
(B) user account
(C) operating system
(D) file system
(E) None of these
Ans : (B)

9. The space in your computer that loads and works with data—
(A) cache memory
(C) megabyte
(D) RAM memory
(E) ROM memory
Ans : (D)

10. ……… hard drives are permanently located inside the system unit and are not designed to be removed, unless they need to be repaired or replaced.
(A) Static
(B) Internal
(C) External
(D) Remove
(E) None of these
Ans : (B)

Computer Quiz - Upcoming Competitive Exams - Bank Exams - 21 Computer Quiz - Upcoming Competitive Exams - Bank Exams - 21 Reviewed by Job today on 22:14 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.