Download our Android app to get updates on your mobile

English Quiz - Competitive Exams - Banking Exams - 17

Direction(1-10) : In the following passage (1 to 10), some of the words have been left out. First read the passage over and try to understand what it is about. Then fill in the blanks with the help of the alternatives given. Mark your answer in the Answer Sheet.

A (1) becomes a flowing stream only (2)  there is continuity of (3) life in a society. In (4) words, a (5) culture comes into (6) when people (7) a continuous way of life. Such (8) expresses itself (9) various ways in common tradition and (10) of conduct.

1. (a) civilization (b) culture (c) idea (d) philosphy
2. (a) at  (b) what (c) when (d) as
3. (a) individual (b) nature's (c) society's (d) collective
4. (a) different (b) difficult (c) other (d) many
5. (a) distinctive (b) unique (c) clean (d) foggy
6. (a) phase  (b) existence (c) action (d) thinking
7. (a) develop  (b) create (c) follow (d) end
8. (a) incondidtency (b) uniqueness (c) greatness (d) continuity
9. (a) in  (b) of  (c) with (d) at
10. (a) rules  (b) regulations (c) norms (d) laws

Answers
1-b
2-c
3-d
4-c
5-b
6-b
7-c
8-d
9-a
10-c




English Quiz - Competitive Exams - Banking Exams - 17 English Quiz - Competitive Exams - Banking Exams - 17 Reviewed by Job today on 20:19 Rating: 5
Powered by Blogger.