Download our Android app to get updates on your mobile

Quantitative Quiz - Competitive Exams - SBI/IBPS/INSURANCE EXAMS - 12

1. The difference between simple and compound interest @ 10% per annum on a sum of Rs. 1000 after 4 years is—
(A) Rs. 31
(B) Rs. 32.10
(C) Rs. 40.40
(D) Rs. 64.10
Ans : (D)

2. The maximum length of a pencil that can by kept in a rectangular box of dimensions 8 cm × 6 cm × 2 cm, is—
(A) 2√13 cm
(B) 2√14 cm
(C) 2√26 cm
(D) 10√2 cm
Ans : (C)

3. What is the smallest number by which 3600 be divided to make it a perfect cube ?
(A) 9
(B) 450
(C) 50
(D) 300
Ans : (B)

4. At what time between 9 and 10 o’clock will the hands of a watch be together ?
(A) 45 min past 9
(B) 50 min past 9
(C) 49 1/11 min past 9
(D) 48 2/11 min past 9
Ans : (C)

5. A two-digit number is such that the product of the digits is 8. When 18 is added to the number, then the number is reversed. The number is—
(A) 18
(B) 42
(C) 81
(D) 24
Ans : (D)

6. The edges of a cuboid are in the ratio 1 : 2 : 3 and its surface area is 88 cm2 . The volume of the cuboid is—
(A) 24 cm3
(B) 48 cm3
(C) 64 cm3
(D) 120 cm3
Ans : (B)

7. In a school 10% of the boys are same in number as ¼ th of the girls. What is the ratio of boys to girls in the school ?
(A) 3 : 2
(B) 5 : 2
(C) 2 : 1
(D) 4 : 3
Ans : (B)

8. X got 30% concession on the labelled price of an article and sold it for Rs. 8750 with 25% profit on the price she bought. What was the labelled price ?
(A) Rs. 16,000
(B) Rs. 12,000
(C) Rs. 10,000
(D) None of the above
Ans : (C)

9. A vendor loses the selling price of 4 oranges on selling 36 oranges. Her loss per cent is—
(A) 10%
(B) 11 1/9 %
(C) 12 ½ %
(D) None of the above
Ans : (A)

10. In a camp, 95 men had provisions for 200 days. After 5 days, 30 men left the camp. For how many days will the remaining food last now ?
(A) 180
(B) 285
(C) 139 16/19
(D) 28.5
Ans : (B)




Quantitative Quiz - Competitive Exams - SBI/IBPS/INSURANCE EXAMS - 12 Quantitative Quiz - Competitive Exams - SBI/IBPS/INSURANCE EXAMS - 12 Reviewed by Job today on 22:26 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.