Download our Android app to get updates on your mobile

Hcl C Programming Skills Test

Hcl   C Programming Skills Test
  

  
   
Answer   the questions based on the following program:
     
STRUCT   DOUBLELIST
  
{   DOUBLE CLINKED
  
INT   DET; LIST VOID
  
STRUCT   PREVIOUS; (BE GIVEN AND A PROCEDURE TO DELETE)
  
STRUCT   NEW; (AN ELEMENT WILL BE GIVEN)
  
}
  
DELETE(STRUCT   NODE)
  
{NODE-PREV-NEXT   NODE-NEXT;
  
NODE-NEXT-PREV   NODE-PREV;
  
IF(NODE==HEAD)
  
NODE
  
}
  

     
Q.   In what case the prev was
  
(a)   All cases
  
(b)   It does not work for the last element
  
(c)   It does not for the first element
  
(d)   None of these
  

  Answer the questions based on the following program   
VOID   FUNCTION(INT KK)
  
{KK+=20;
  
}
  
VOID   FUNCTION (INT K)
  
INT   MM,N=&M
  
KN   = K
  
KN+-=10;
  
}
     

     
Q.   What is the output of the following program
  
main()   
{   int var=25,varp;
  
varp=&var;
  
varp   p = 10;
  
fnc(varp)
  
printf("%d%d,var,varp);
  
}
  

  a) 20,55
  
(b)   35,35
  
(c)   25,25
  
(d)55,55
     

     
1.   a=2, b=3, c=6
  
Find   the value of c/(a+b)-(a+b)/c
     

     
2.   What does the hexanumber E78 in radix 7.
  
(a)   12455
  
(b)   14153
  
(c)   14256
  
(d)   13541
  
(e)   131112
  
Ans.   (d)
     

     
3.   10 : 4 seconds :: ? : 6 minutes
  
Ans.   900
  

  
  4. Q is not equal to zero and k = (Q x n - s)/2.What is n?   
(a)   (2 x k + s)/Q
  
(b)   (2 x s x k)/Q
  
(c)   (2 x k - s)/Q
  
(d)   (2 x k + s x Q)/Q
  
(e)   (k + s)/Q
  

  
  5. From the following statements determing the order of ranking   
M   has double the amount as D
  
Y   has 3 rupess more than half the amount of D
  
Ans.   Data insuffiecient
  

  
  Questions 6 - 10 are to be answered on the following data   

  A causes B or C, but not both   
F   occurs only if B occurs
  
D   occurs if B or C occurs
  
E   occurs only if C occurs
  
J   occurs only if E or F occurs
  
D   causes G,H or both
  
H   occurs if E occurs
  
G   occurs if F occurs
  

  6. If A occurs which of the following must occurs   
I.   F and G
  
II.   E and H
  
III.   D
  
(a)   I only
  
(b)   II only
  
(c)   III only
  
(d)   I,II, & III
  
(e)   I & II (or) II & III but not both   
Ans.   (e)
  

     
7.   If B occurs which must occur
  
(a)   D
  
(b)   D and G
  
(c)   G and H
  
(d)   F and G
  
(e)   J
  
Ans.   (a)
     
   
8.If   J occurs which must have occured
  
(a)   E
  
(b)   either B or C
  
(c)   both E & F
  
(d)   B
  
(e)   both B & C
  
Ans.   (b)
     
   
9.   Which may occurs as a result of cause not mentioned
  
I.   D
  
II.   A
  
III.   F
  
(a)   I only
  
(b)   II only
  
(c)   I & II
  
(d)   II & III
  
(e)   I,II & III
  
Ans.   (c)
  

  
  
  10. E occurs which one cannot occurs   
(a)   A
  
(b)   F
  
(c)   D
  
(d)   C
  
(e)   J
  
Ans.   (b)
Hcl C Programming Skills Test Hcl C Programming Skills Test Reviewed by Job today on 07:37 Rating: 5
Powered by Blogger.