GA Question Paper IBPS Clerk Mains 2nd January 2016 Afternoon Session

Dear Readers,
                       First of all, A Happy New Year 2016. A second day of the New Year started with a big Exam i.e  IBPS Clerk Mains.  We are sharing with you all that the following questions were asked in the IBPS Mains examination.

1. International Maritime Organization Headquarters.
Ans. London

2. Kanha National Park is located in
Ans. Madhya Pradesh

3. BRICS Headquarters is located in
Ans. Shanghai

4. SAARC Summit 2016 to be held in
Ans. Islamabad

5. Capital city of Turkey
Ans. Ankara

6. Currency of Russia
Ans. Ruble

7. Accidental Insurance Cover comes under
Ans. PMSBY (Pradhan Mantri Suraksha Bima Yojna)

8. IDFC Headquarters
Ans. Mumbai, Maharashtra

9. Recently Laxmi Vilas Bank has introduced its co-branded credit card in association with which bank
Ans. SBI

10. Macau Open 2015 winner
Ans. PV Sindhu

11. _________ has earned itself a place in the Guinness Book of World Records for the state government's green drive under which 10 lakh saplings were planted in one day within a span of eight hours.
Ans. Uttar Pradesh

12. Prime Minister of United Kingdom
Ans. David Cameron

13. Subir Gokaran is appointed as
Ans. Executive Director

14. 12th Jan is celebrated as National Youth Day in memory of
Ans. Swami Vivekanand

15. 5-10 Lakhs loan limits under mudra yojna comes under
Ans. Tarun 

16. Full form of ECR
Ans. Earnings Credit Rate

17. OMO is an instrument of
Ans. RBI

18. Conversion of Physical Security in Electronic Form

19. Indian Overseas Bank Headquarter
Ans. Chennai

20. BASEL norms is related to
Ans. Banking

21. Date of implementation of Bharat Stage Vth
Ans. 2019

22. One question is related to FEMA

23. New currency included in IMF
Ans. Chinese Yuan

24. One question was related to Mahip Singh

25. One Question on ante dated cheque

26. Minimum denomination of Kisan Vikas patra
Ans. Rs. 1000

27. Bharat ratna starting year-1954

28. C in ECB- Commercial Borrowings

29. ADB hq- Manila

30. Bandhan bank is a  co-operartive or commercial bank?-Commercial Bank
GA Question Paper IBPS Clerk Mains 2nd January 2016 Afternoon Session GA Question Paper IBPS Clerk Mains 2nd January 2016 Afternoon Session Reviewed by Job today on 19:31 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.