Download our Android app to get updates on your mobile

General Knowledge Quiz 8 - Competitive Exams - SSC/Other Exams

1. Which of the following is the lightest metal ?
(A) Mercury
(B) Silver
(C) Lithium
(D) Lead


2. The most important ore of Aluminium is —

(A) Bauxite
(B) Calamine
(C) Calcite
(D) Galena


3. The element present in the largest amount in rocks and minerals is —

(A) Carbon
(B) Silicon
(C) Hydrogen
(D) Aluminium


4. An alloy used in making heating elements for electric heating devices is —

(A) Solder
(B) Alloysteel
(C) Nichrome
(D) German Silver


5. German Silver is an alloy of —

(A) Copper, Silver & Nickel
(B) Silver, Copper & Aluminium
(C) Zinc, Copper & Nickel
(D) Silver, Zinc & Nickel


6. Air is a/an —

(A) Compound
(B) Element
(C) Mixture
(D) Electrolyte


7. Which of the following is the best conductor of Electricity ?

(A) Ordinary water
(B) Sea water
(C) Boiled water
(D) Distilled water


8. Balloons are filled with —

(A) Helium
(B) Oxygen
(C) Nitrogen
(D) Argon


9. The charcoal used to decolourise raw sugar is —

(A) Animal charcoal
(B) Sugar charcoal
(C) Cocoanut charcoal
(D) Wood charcoal


10. The most abundant metal in the earth’s crust is —

(A) Zinc
(B) Copper
(C) Aluminium
(D) Iron


Answer

1. (C) 2. (A) 3. (B) 4. (C) 5. (C) 6. (C) 7. (B) 8. (A) 9. (D) 10. (C)
General Knowledge Quiz 8 - Competitive Exams - SSC/Other Exams General Knowledge Quiz 8 - Competitive Exams - SSC/Other Exams Reviewed by Job today on 07:30 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.