Download our Android app to get updates on your mobile

Computer Quiz 56 - Upcoming Competitive Exams - Bank Exams

1. Changing cardinality in a database is____?
a) A common database design task 
b) A rare database design task, but does occur 
c) A database design task that never occurs
d) Is impossible to do, so a new database must be constructed and the data moved into it
e) Not a database design task

2. Graphical pictures that represent an object like file, folder etc. are?
a) Task bar
b) Windows 
c) Desktop 
d) Icons
e) Control Panel

3.Which memory is non-volatile and may be written only once?
(a) RAM
(b) EPROM
(c) EEPROM
(d) PROM 
(e) None of the above

4. A DVD is an example of a(n) –
(a) hard disk
(b) optical disc 
(c) output device
(d) solid-state storage device
(e) None of the above

5. Semi-Conductor Memory is known as?
(a) RAM 
(b) Hard disk
(c) Optical disk 
(d) All of the above
(e) None of the above

6. Which of the following is the advantage of Assembly language over Machine language?
(a) Easy to use
(b) Easy to understand
(c) Easy to modify
(d) All of the above 
(e) None of the above

7. To execute a given DOS program, you must type a(n) __________.
(a) command 
(b) order
(c) syntax
(d) all of the above
(e) none of the above

8. What is the short cut key Split the document Window in MS Word?
a) Ctrl + Alt + V
b) Ctrl + Shift + >
c) Ctrl + Shift+ <
d) Alt+ Ctrl + S 
e) None of the above

9. Which of the following is not a binary number? 
(a) 110010 
(b) 201020 
(c) 101010 
(d) 100001 
(e) 1011101

10. The full form of VDA is
(a) Virtual Desktop Access  
(b) Visual Desktop Array 
(c) Virtual Desktop Array 
(d) Visual Desktop Access 
(e) None of the above


Answers
1) a
2)d
 3)d
4)b
5) a
6) d
7) a
8) d
9) b
10) a





Computer Quiz 56 - Upcoming Competitive Exams - Bank Exams Computer Quiz 56 - Upcoming Competitive Exams - Bank Exams Reviewed by Job today on 06:37 Rating: 5
Powered by Blogger.