Top 50 Most Important Antonyms Workbook-2 for Competitive Exams – SSC CGL, CHSL, SBI, IBPS Exams

1. ACCORD
(a) concord (b) policy(c) dissent (d) act

2. HAPLESS
(a) lucky (b) kind(c) helpful (d) futile

3. FRIVOLOUS
(a) trivial (b) significant(c) fearless (d) permissive

4. INTEGRAL
(a) minor (b) major(c) essential (d) independent

5. HOLISTIC
(a) negative (b) piecemeal(c) impure (d) inadequate

6. EXTENSION
(a) diminution (b) condensation(c) deletion (d) subtraction

7. INDIGENTLY
(a) richly (b) awfully(c) completely (d) diligency

8. AUDACITY
(a) quivering (b) patricide(c) bravado (d) cowardice

9. ELEVATION
(a) depression (b) deflation(c) depreciation (d) recession

10. PROFANE
(a) pious (b) kitten(c) energy (d) wild

11. UNFATHOMABLE
(a) comprehensible (b) sinkable(c) uncomfortable (d) infallible

12. TERMINATION
(a) endeavouring (b) beginning(c) amendment (d) phasing

13. INSPIRED
(a) discouraged (b) extracted(c) negated (d) admired

14. PARTICIPATE
(a) precipitate (b) change(c) disengage (d) boycott

15. EGALITARIAN
(a) unequal (b) socialist(c) capitalist (d) liberal

16. DEFICIENCY
(a) abundance (b) deficit(c) ill (d) profit

17. FLOURISH
(a) improve (b) retard(c) hamper (d) stop

18. VENEER
(a) exterior (b) interior(c) impression (d) armour

19. DICTATORSHIP
(a) democracy (b) tyranny(c) aristocracy (d) self-rule

20. EVENTUALLY
(a) primarily (b) resultantly(c) initially (d) objectively

21. PHENOMENAL
(a) ordinary (b) experiential(c) natural (d) spiritual

22. NONCHALANT
(a) fearful (b) cowardly(c) patriotic (d) excited

23. ABOMINATE
(a) love (b) loathe(c) abhor (d) despise

24. INGENUOUS
(a) cunning (b) stupid(c) naive (d) young

25. EGREGIOUS
(a) notorious (b) splendid(c) abortive (d) maturity

26. DISSIPATE
(a) waste (b) conserve(c) organise (d) unite

27. STURDY
(a) important (b) rich(c) weak (d) vigorous

28. SACROSANCT
(a) irreligious (b) unethical(c) irreverent (d) open

29. CELIBATE
(a) reprobate (b) prodigal(c) profligate (d) married

30. OBSOLETE
(a) rare (b) useless(c) recent (d) conducive

31. MAGNANIMOUS
(a) small (b) generous(c) naive (d) selfish

32. EVACUATE
(a) admit (b) emerge(c) abandon (d) invade

33. SANGUINE
(a) bloody (b) thin(c) happy (d) gloomy

34. CORPULENT
(a) sallow (b) co-operative(c) enterprising (d) emaciated

35. OCCIDENTAL
(a) oriental (b) accidental(c) coincidental (d) confidential

36. FLACCID
(a) upright (b) taut(c) rough (d) even

37. NEPOTISM
(a) midnight (b) partiality(c) impartiality (d) chauvinism

38. ABSTEMIOUS
(a) fastidious (b) punctilious(c) dissipated (d) prodigal

39. CHUIERICAL
(a) numerical (b) real(c) obvious (d) heavenly

40. VERBOSE
(a) laconic (b) talkative(c) vent (d) suspense

41. DIMINUTIVE
(a) enlarged (b) bright(c) small (d) admonitory

42. IMMUNITY
(a) obligatory (b) impassive(c) impervious (d) susceptibility

43. AMALGAMATE
(a) synthesise (b) bubble(c) separate (d) moderate

44. CAPTIOUS
(a) capable (b) detailed(c) tolerant (d) classical

45. MANIFOLD
(a) hidden (b) enrolled(c) simple (d) exact

46. WARP
(a) plush (b) web(c) alienate (d) straighten

47. JOCOSE
(a) dull (b) humorous(c) regulated (d) brief

48. PAMPER
(a) neglect (b) scold(c) scorn (d) discourage

49. NEGLIGENCE
(a) diligence (b) punctuality(c) integrity (d) meticulousness

50. INSTANTLY
(a) repeatedly (b) lately(c) immediately (d) slowly

Answers:
1)  c 
2) a
3)b
4)d
5) b
6) d
7)a
8)d
9)a
10)a
11)a
12) b
13) a
14) d
15) a
16) a
17) b
18)b
19) a
20)c
21) a
22) d
23) a
24) a
25)b
26) b
27) c
28) d
29) d
30)c
31) d
32) a
33) d
34) d
35) a
36) b
37)c
38) c
39) b
40)a
41) a
42) d
43) c
44) c
45) c
46) d
47) a
48) a
49) d
50)d

Also Read:
English

No comments:

Post a Comment

Copyright © 2017 jobtodayinfo
email: info@jobtodayinfo.com