SSC CGL 22nd August 2017 Questions with Answers (All Shifts)

General Awareness (GK) Questions asked in SSC CGL 2017 Tier-1 Exam (22nd August 2017)

SSC CGL 22nd August 2017 Questions with Answers (All Shifts)

SHIFT-I (Based on Memory)
  1. World Cup 2019 will be held in? England
  2. How much part of world is water body? 71 %
  3. What is Salinity of sea water? 35 parts per thousand
  4. Acetic acid reacts with baking powder to create? Co2
  5. Gol Gumbaj situated at? karnataka
  6. Which of the following is not a member of SAARC?
  7. One question on Butterfly species?
  8. Who discovered Neon?  Sir William Ramsay, & Morris M. Travers
  9. Sher khan defeated whom at battle of chausa and kannauj? Humayun
  10. Rbi is in which List of Indian constitution? Union
  11. Crystallization is physical/chemical change? chemical 
  12. One question on book and author?
  13. One question on shyama prashad rurban mission?
  14. One question on demand and price?
  15. One question from UN messenger of peace.

Q1. Gol Gumbaj situated in which state?
Ans:karnataka

Q2. Where will be 2019 men's Cricket World Cup held?

Ans:England

Q3. Who is the 2017 personality of UN messenger of peace?

Ans. Malala Yousafzai

Q4. Who can suggest Union parliament to introduce a bill on state list subject?
(a) Defence ministry
(b) Rajya Sabha
(c) State
(d) Prime Minister
Ans. Rajya Sabha

Q5. Which Central government scheme related to rural areas development?


Q6. Book and authors question based on foreign authors(3 sentences are given you have to find the correct one).


Q7. Which of the following is not a member of SAARC?

Ans: Afghanistan, Bangladesh,Bhutan, India, Nepal, the Maldives, Pakistan and Sri Lanka are members of SAARC

Q8. Sher Shah defeated which emperor two times? 

Ans:

Q9. RBI comes under which list?
Ans:Union List

Q10. What is the product if Vinegar mix with baking soda?
Ans. CO₂

Q11. Who was defeated in Kannauz war?
Ans:Humayun

Q12. What is the Percentage of water on Earth?

Ans:71

Q13. What is the Salinity of sea water.

Ans: 35 parts per thousand.

Q14. Who discovered neon?
Ans:Sir William Ramsay

Q15. 4 animals were given, you have to identify the category which they belong?

Q16. Which category of plant consume more CO₂?


Q17. If price increases then we have to decrease the consumption, then this relation between price & consumption knows as?


Q18. One question based on type of accounts.


Q19. What type of image formed by Plane mirror?

Ans:Same size

Q20. Which function is used to count the number of cells in Microsoft Excel which are having values between a particular range?

ENGLISH:
Idioms: Get on nerves, keep under hat
One word : Sabotage and One who plays judo
Syno : Mordid
Anto: Abeyance
Spelling : illicitly 

MATHS:

  • 25% of a number is 20, Then the no?
  • Sec@= 5/3 cosec@??
  • Sec30+ tan 60
  • Avg of 4 No's is 1250, 5th new no added of 2000. New average?
  • 80% of a number is 1000. Number?
  • P(a,b) is origin reflection of a number P1 which is reflection of point (4,-3). Coordinate of P


Will be updated soon……..!

0 comments:

Post a Comment